Voorpagina
Restaurant aanmelden
Contact opnemen
Zoeken
Zoeken
Overal
Burger King
Delifrance
Dominos
KFC
Kwalitaria
La Cubanita
La Place
McDonald's
New York Pizza
Other
Restaurant sumo
Starbucks
Subway
Taco mundo
Zoeken
Select category
In categorie
Burger King
Delifrance
Dominos
KFC
Kwalitaria
La Cubanita
La Place
McDonald's
New York Pizza
Other
Restaurant sumo
Starbucks
Subway
Taco mundo
Selecteer provincie
In provincie
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland
Voorpagina
>
Other
>
Noord-Holland
>
Amsterdam
>
Saray Turks Restaurant
> Wijzig gegevens
Naam
Category
Dominos
New York Pizza
Taco mundo
Kwalitaria
Delifrance
Restaurant sumo
Starbucks
La Cubanita
Subway
La Place
KFC
McDonald's
Burger King
Other
Adres
Plaats
Postcode
Telefoonnummer
Website
E-mail
Omschrijving
<h3>Beschrijving</h3><p>Klassiek en modern tegelijk. Zo kun je het oudste hoofdstedelijke Turkse restaurant Saray in twee woorden omvatten.</p><p>Saray combineert oude smaken met nieuwe varianten; een grillschotel of ovengerecht, een smaaksensatie die je niet gauw zult vergeten. Hier vindt u een brede keuze van authentieke - en nieuwe gerechten van de beste kwaliteit en met verse kruiden.</p><p>Cuisine</p><p>De Turkse keuken is divers, fascinerend en staat bol van geschiedenis. Tijdens de heerschappij van Mohamed II (1451-1481) en Süleyman de Grote (1520-1566) werden duizelingwekkende luxe kookcreaties ontwikkeld in de keuken van het Topkapipaleis in Istanbul dat paleiskeuken (Saray) genoemd werd. Met één voet in Europa en de andere in Azië slaat Turkije een geografische en culturele brug tussen de twee werelden.</p><p>Moeder Senem baseerde haar keuken op de oude Anatolische tradities en kookte volgens de traditionele recepten en bereidingswijzen. Ze vond dat de gerechten eenvoudig en smaakvol moesten zijn en de sfeer warm en gezellig met veel muziek. Nu, decennias later, ontwikkelt Hüseyin (haar derde zoon) Sarays keuken zonder de oude tradities te vergeten. Anno 2007 zijn er vegetarische en visgerechten, gebakken wok- en ovengerechten bijgekomen maar de authentieke Anatolische gerechten zijn ook bewaard gebleven.</p><p>Chef</p><p>Sarays chef-kok, Arif Hristov, Turks – Bulgaars van origine, begon als hulpkok in 1999 de kneepjes van kookkunst te leren in diverse Turkse restaurants. Hij leerde goed gebruik te maken van kruiden en specerijen die sublieme smaken en texturen van de traditioneel Turkse keuken oproepen. Vanaf 2004 werkt hij samen met Hüseyin om de magie van moeders recepten voort te zetten. Hüseyin en Arif ontwikkelen en perfectioneren nieuwe gerechten die zich nog steeds van de smaak van andere restaurants onderscheiden.</p><h3>Overige informatie</h3><h4>Keuken</h4><p><ul><li>Frans</liv><li>Vis</liv></ul></p><h4>Sfeerkenmerken</h4><p><ul><li>Live muziek</liv></ul></p><h4>Betalingsmogelijkheden</h4><p><ul><li>Contant</liv><li>Pin</liv><li>American Express</liv><li>MasterCard</liv><li>Visa</liv></ul></p>
Wijzig gegevens