Heide Vishal H vd
Met ruim 30 ervaring hebben we inmiddels veel vaste klanten. Wij verkopen alleen producten die we zelf lekker vinden. Vis wordt vers gebakken. Op bestelling is veel mogelijk.
Als viswinkel bestaan we al sinds 1986, daarvoor hadden eerst mijn opa en later mijn vader met zijn broer een kraam op dezelfde locatie als de huidige viswinkel. Mijn overgrootvader was visserman, maar werd al snel vishandelaar, dat was eind 19e eeuw.
Hij begon ook een rokerij aan de achterkant, van wat nu pizzeria Da Pietro is. Later verhuisde hij de rokerij naar wat nu restaurant Kade 18 is hij heeft het pand daar laten bouwen. Mijn opa kocht het pand Havenkade 17, de huidige winkel van een mandenmaker en maakte er opslag, garage van.
Eind jaren veertig begon hij in de zomervakantie (toen nog vier weken) met de verkoop van paling. Langzaam is dat uitgebreid tot verkoop van de Pasen t.m. de herfstvakantie. Sinds 1986 heb ik er dus een viswinkel en sindsdien zijn we het hele jaar open. Ons huidige assortiment bestaat naast paling uit diverse soorten gebakken, gerookte en verse vis.
Haring, broodjes, maar ook tapas hapjes diverse vissalades voor toast en brood en maaltijden.
Ook hebben we sinds de laatste verbouwing uit 2011 een 25 tal zitplaatsen en kunt u alles ter plaatse
nuttigen, een gebakken visje of een broodje, maar ook een menuutje met vis, friet, rauwkost, sauzen
en frisdrank.
Een beetje oude traditie hebben we nog steeds vastgehouden, zo roken we met enige regelmaat nog zelf onze makreel.
Ook roken we de haring voor de bakbokking die we verkopen van af de botterdag tot eind april nog steeds, ook verkopen we nog steeds rijsjes bokking (wel alleen op bestelling). Een van onze drijfveren is, om alles wat we doen zo goed mogelijk te doen.
Onlangs hebben Jolanda en ik meegedaan aan een haringschoonmaakwedstrijd in Leusden, georganiseerd door de V.N.V. de vereniging van Nederlandse visspecialisten. De schoongemaakte haringen werden door een driekoppige deskundige jury beoordeeld op tien punten. O.a. de vorm van de haring, het verwijderen van de huid, of er er geen happen uit de haring gesneden waren en natuurlijk is hij van binnen goed schoongemaakt. Met een 8,9 voor Jolanda en een 9,2 voor mij als beoordeling. - Volgens ons een cijfer om trots op te zijn :)